Uhićen na Gradišci

Gdje je Crnogorac krenuo s više od 50 kg marihuane?

Prilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je GPBiH donirala Vlada SR Njemačke, policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2020. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 25. srpnja u tri sata ujutro, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane. Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila „Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Naime, prilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je GPBiH donirala Vlada SR Njemačke, policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Gradiška ushitili vozača, državljanina Crne Gore i pretresli spomenuto vozilo. Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane.

 Uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore bit će predan Tužilteljstvu BiH.

„Opredijeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba nastavak su aktivnosti GPBiH u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici GPBiH kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu“,  izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić, priopćeno je iz Granične policije BIH.

Kopirati
Drag cursor here to close