Crna Gora

Uhićeni zbog krijumčarenja Somalijaca

Kako se navodi na stranicama MUP-a, sumnja se da su ove grupe formirane u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana
Vijesti / Crna Kronika | 12. 12. 2018. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rožajci S.Dž.(38), E.R.(32) i F.Dž.(33) uhićeni su jutros u akciji policije zbog sumnje da su kao dio međunarodne organizarane kriminalne grupe nelegalno prevozili državljane Somalije preko granice u Srbiju. 

Kako se navodi se na službenim stranicama crnogorskoga MUP-a, za dvojicom osumnjičenih se još traga, a u toj akciji također lišene su slobode tri osobe na području Srbije. 

Akciju "Aurora" sproveo je Odsjek za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u suradnji sa Specijanim policijskim podjeljenjem. 

U razdoblju od srpnja 2018.  službenici kriminalističke policije su vodeći istragu u suradnji sa službenicima MUP-a Republike Srbije – Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, identificirali dvije organizirane kriminalne grupe koje su djelovale na području Crne Gore i Srbije. 

Kako se navodi na stranicama MUP-a, sumnja se da su ove grupe formirane u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana porijeklom iz Somalije na ruti Crna Gora – Srbija s krajnjim ciljem njihovog ulaska u zemlje Zapadne Evrope, Austriju i Njemačku.  

Organizirana kriminalna grupa koja je, kako se sumnja, djelovala na području Crne Gore, a koju je činilo pet članova, je radi sticanja imovinske koristi vršila, prihvat, prevoz, privremeni smještaj i ilegalno prevođenje osoba preko državne granice u Republiku Srbiju, koristeći se alternativnim putnim pravcima i planinskim stazama, te predaju krijumčarenih lica članovima kriminalne organizacije na području Srbije. 

Sumnja se da je na ovaj način prokrijumčareno 19 osoba, navodi se u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close