Preživio 4 atentata

Crna Gora će od Hrvatske tražiti izručenje člana 'kavačkog klana'

U slučaju izručenja Crnoj Gori Radonjića očekuje i kazna zatvora od 4 mjeseca na koju je osuđen zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih materija.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2019. u 16:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crna Gora će uputiti zahtjev Republici Hrvatskoj za izručenje crnogorskog državljanina Miloša Radonjića, koji je uhićen prošlog četvrtka u Slavonskom Brodu zbog krivotvorenja dokumenata, potvrđeno je Hini u crnogorskom ministarstvu pravosuđa.

 Pojedini crnogorski mediji objavili su informaciju da je zahtjev za ekstradiciju Miloša Radonjića, kojeg se smatra visokorangiranim članom "kavačkog kriminalnog klana" već upućen u Zagreb, no u crnogorskom ministarstvu pravosuđa kažu da tek treba započeti postupak izručenja.

U slučaju izručenja Crnoj Gori Radonjića očekuje i kazna zatvora od 4 mjeseca na koju je osuđen zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Prema saznanjima crnogorskih istražitelja, Miloš Radonjić je navodno visokopozicionirani član ''kavačkog kriminalnog klana'' iz Kotora, koji je već godinama u ratu sa suprotstavljenim ''škaljarskim klanom'' iz istog crnogorskog grada.

U sukobu ta dva klana, koji je počeo krajem 2014. kada je u španjolskoj Valenciji nestao teret s 200 kilograma kokaina, do sada je diljem regije i Europe ubijeno više od 30 osoba.

Miloš Radonjić je na naslovnice crnogorskih medija došao nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za posljednji pokušaj njegovog ubojstva policija i tužiteljstvo terete dvojicu članova suprotstavljenog “škaljarskog klana”.

Mediji u Hrvatskoj ranije su objavili da je Radonjić uhićen nakon što je, navodno, priložio lažne dokumente uz zahtjev za izdavanje putovnice u Novoj Gradiški.

Nakon njegova uhićenja priveden je u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim crnogorski Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu ''radi osiguravanja prisustva u kaznenom postupku koji se protiv Miloša Radonjića vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga''.

Kopirati
Drag cursor here to close