Presuda

Čitlučanu i Ljubušaku 8 godina zatvora zbog pljačke automat kluba

Optuženima je stavljeno na teret da su dana 22. rujna 2017. godine u večernjim satima uz uporabu automatske puške izvršili razbojništvo u automat klubu u Ljubuškom
Vijesti / Crna Kronika | 17. 12. 2018. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija

Županijski sud u Širokom Brijegu u ponedjeljak je izrekao prvostupanjsku presudu kojom su Zvonimir Sušac (35) iz Ljubuškog i Ivica Rozić (30) iz Čitluka proglašeni krivim zbog kaznenog djela razbojništva uz uporabu oružja, te su osuđeni na ukupno osam godina zatvora, priopćeno je iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

''Zvonimir Sušac osuđen je na jednu, dok je Ivica Rozić osuđen na sedam godina zatvora. Osim zatvorske kazne, optuženi će morati vratiti novac koji su pribavili izvršenjem kaznenog djela, te naknaditi troškove kaznenog postupka, rekao je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva, Josip Aničić.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu optuženima je stavljeno na teret da su dana 22. rujna 2017. godine u večernjim satima uz uporabu automatske puške izvršili razbojništvo u automat klubu u Ljubuškom kojom prilikom su, navode iz Tužiteljstva, otuđili novac u iznosu od 3.500 KM.

Te večeri optuženi su maskirani u potkape i sa automatskom puškom AK-47 ušli u automat klub s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, pa uzviknuli: ''Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću'', a potom je Rozić ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice, a Sušac uzeo novac iz blagajne, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu, priopćeno je iz županijskog Tužiteljstva.

''Zvonimir Sušac je oslobođen od optužbe zbog nabavke i držanja vatrenog oružja, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena'', navodi Aničić te dodaje da s obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi ista može biti pobijena žalbom Vrhovnom sudu Federacije BiH u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close