Akcija "Bura"

Četiri osobe pale zbog posjedovanja droge

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 03. 2021. u 10:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanske županije u suradnji s pripadnicima MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) lišili su slobode četiri osobe iz Bihaća i Drvara.

Osumnjičeni su za nabavu i daljnju distribuciji narkotičkih opojnih sredstava.

Uhićeni su u koordiniranoj operativnoj akciji kodnog naziva "Bure" pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Livnu.

Kako su prenijeli iz Županijskog tužiteljstva u Livnu, na nekoliko lokacija na području Drvara i Bihaća izvršeni su pretresi više objekata i prijevoznih sredstava koje koriste osumnjičeni, a tom prilikom pronađena je veća količina "cannabis sativa ", kao i kokaina i heroina.

Po njihovim riječima, pronađena je također i veća količina novca za koju se pretpostavlja da je pribavljena ilegalnom prodajom narkotika, razni mobiteli, vage za precizno mjerenje te lovačko i vojno naoružanje.

Nakon kriminalističke obrade, četiri osobe su uz službeno Izvješće predane na nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu, izdana je naredba za njihovo zadržavanje te će tijekom dana, nakon analize izvješća i dostavljenih priloga postupajući tužitelj odlučiti hoće li protiv osoba lišenih slobode nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Kopirati
Drag cursor here to close