Tri ozlijeđene

Mostarac dobio četiri i pol godine zatvora - pijan i bez vozačke usmrtio jednu osobu

Izrečena mu je mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom-motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2018. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amar Kovači dobio četiri i pol godine zatvora jer je pijan i bez vozačke izazvao prometnu nesreću prilikom koje je jedna osoba preminula a tri su teže ozlijeđene.

Naime, kako je u četvrtak priopćeno, Županijski sud u Mostaru po ranije potvrđenoj optužnici Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije Mostar, donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženika Amara Kovačia iz Mostara proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od od četiri godine i šest mjeseci. 

Također izrečena mu je mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom-motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude.


''Amar Kovači iz Mostara je po Optužnici Županijskog tužiteljstva Mostar bio optužen da je dana 11.9.2015. g., oko 23:50 sati, na 23 km + 400 m magistralne ceste M-17, u nenaseljenom mjestu Bijela-Jasenski potok, šire područje grada Mostara, upravljajući putničkim vozilom marke “Audi” tip 90, reg. pločica J19-E-375, vl. R. M., bez položenog vozačkog ispita, prethodno konzumirajući alkohol, krećući se po suhom kolniku preko vijadukta iz smjera Sarajeva prema Mostaru, izazvao prometnu nezgodu u kojoj su tom prilikom, A. S., A. B. i N. B. zadobili teške tjelesne ozljede, dok je L. G. usljed zadobivenih ozljeda preminula dana 12.9.2015. godine u bolnici u Mostaru'', navodi se u priopćenju županijskog suda u Mostaru.

Kako navode, Amar Kovači je s umišljajem, kao sudionik u prometu na cestama, ne pridržavajući se prometnih propisa ugrozio javni promet da je doveo u opasnost život ljudi usljed čega je prouzročio smrt jedne osobe i teške tjelesne ozljede kod tri osobe.

''Navedenim, optuženi je počinio kazneno djelo ''Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa čl. 336. st. 2.'', u svezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje sigurnosti javnog prometa čl. 332. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Po dobivanju pismenog otpravka presude, Tužiteljstvo će odlučiti o eventualnom ulaganju žalbe na ovu presudu'', piše u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close