Povećao se broj poginulih

Cesta uzima sve više života: Prošle godine 29 smrtno stradalih u HNŽ-u

Broj smrtno stradalih u prometu se povećao na 29 u 2017. godini.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 01. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / Policija obavlja očevid u Salakovcu

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji u prošloj godini na prometnicama život je izgubilo 29 osoba. U prvih pola godine život na prometnicama je izgubilo 15 osoba, dok u drugoj polovici godine smrtno stradalo 14 osoba.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se na magistralnoj cesti M – 17, a stradali su pješaci, vozači, suvozači,motociklisti.

Kad je u pitanju starosna dob stradalih, najviše su stradali muškarci srednjih i mlađih godina. U prošlog godini policija je znala u jednom danu zabilježiti i 25 prometnih nesreća. Najsmrtonosniji mjesec je svibanj u kojemu je u prometnim nesrećama bilo pet smrtno stradalih.

Podsjećamo, u 2016. godini u prometu su život izgubile 22 osobe. Tijekom 2016. godine na području HNŽ dogodilo se 2.325 prometnih nesreća, a od čega je 20 prometnih nesreća s poginulim osobama, te 661 nezgoda s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama 22 osobe su poginule, 135 osoba je ozlijeđeno teže, a 893 osobe lakše.

Najčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina uvjetima vožnje na cesti, te vožnja pod utjecajem alkohola.

 

Velika tragedija koja je također potresla Mostar je pad zrakoplova u svibnju kada je  smrtno stradalo pet osoba, od toga troje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close