Ilegalni prelazak granice

Čamcem preko Drine: Policija spriječila krijumčarenje migranata

Pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 13 osoba afroazijskog porijekla.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2021. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 23. travnja 2021. u ranim jutarnjim satima, na području općine Zvornik, u mjestu Kozluk, spriječili su krijumčarenje migranata.

Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Republike Srbije koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH.

Pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 13 osoba afroazijskog porijekla.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi sudaca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe (po izjavi državljani Afganistana), koje su upravljale čamcem, osumnjičene za počinjenje krivičnog djela "krijumčarenje osoba".

Obje osobe su lišene slobode i iste će u zakonskom predviđenom roku biti predate tužitelja Tužiteljstva BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Preostalih 11 krijumčarenih osoba koje su izjavile da dolaze iz Eritreje, Afganistana, Sudana, Pakistana, Toga i Sirije, bit će saslušano u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja te predani nadležnoj Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Kopirati
Drag cursor here to close