Nesreća

Bugarska: U eksploziji vlaka sedam mrtvih, oko 30 ozlijeđenih

Vijesti / Crna Kronika | 10. 12. 2016. u 16:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnikbugarskog Ministarstva unutarnjih poslova Georgi Kostov uporedio je danas željezničku nesreću u selu Hitrino sa prirodnom katastrofom.

"Obim štete i eksplozija koja je uslijedila nakon iskliznuća vlaka jednaka je prirodnoj katastrofi", rekao je Kostov. Broj poginulih ljudi u eksploziji koja se dogodila u petak ujutro na teretnom vlaku koji je prevozio prirodni plin u sjeveroistočnoj Bugarskoj porastao je na sedam, dok je ozlijeđeno oko 30 osoba.

"Štetne posljedice su tako velike kao da se radi o prirodnoj katastrofi. Iako se radi o nesreći vlaka, eksplozije su pričinile veliku štetu", rekao je Kostov za BTV.

Od siline eksplozije uništeno je nekoliko zgrada u selu, a lokalne vlasti odlučile su da evakuiraju osobe koje žive u blizini mjesta nesreće, javlja "Sputnik".

Eksplozija se dogodila danas nakon što je teretni vlak koji je prevozio opasne kemikalije iskliznuo sa tračnica i eksplodirao u selu Hitrino u provinciji Shumen.

Vlak je prevozio 20 cisterni plina propilena i četiri cisterne propan butana. Prevrnuo se kod željezničke stanice Hitrino, a dvije cisterne su udarile u dalekovod, priopćila je policijska glasnogovornica Asja Jordanova.

Nesreća se dogodila u 5:37 sati ujutru po lokalnom vremenu u selu, smještenom stotinjak kilometara od Varne, bugarske najveće luke na Crnom moru, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close