Napustio BiH

Brutalno privedeni Batinić odmah nakon puštanja otišao za Švedsku

U bolnici su Bruno Batinić i njegova supruga Snježana ostali do tri sata iza ponoći, da bi potom direktno otputovali u Tuzlu, kako bi na vrijeme stigli na jutarnji let.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bruno Batinić (66), državljanin BiH i Švedske, kojeg su sinoć policajci uhitili pred Hramom Hrista Spasitelja u Banja Luci, jutros rano je sa suprugom otputovao u Švedsku.

Kako doznaje SrpskaInfo, Batinić je pretrpio više ozlijeda, pa mu je savjetovano da odgodi putovanje, ali je, nakon svega što je doživio, samo želio da što prije pobjegne iz BiH i domogne se svoje druge domovine.

''Sve me boli. Čim sam stigao u Švedsku, otišao sam u bolnicu na pretrage'', poručio je Batinić za Srpskainfo.

Podsjećamo, iz policije je javljeno da je Batinić uhićen zato što je odbio službenom licu pokazati osobne dokumente te da je “pružao aktivan otpor”, te da je tom prilikom “ozlijeđen jedan policijac”.

 

Na video snimku, koji su prenijele društvene mreže i brojni mediji, vidi se kako su Batinića svladala najmanje trojica policajaca, dok je njih još nekoliko asistiralo uhićenju.

Batinić je u policijskom pritvoru zadržan oko šest sati, iako je, bez prisustva branitelja, potpisao prekršajnu prijavu, u nadi da će ga pustiti kako bi stigao na avion, jer su on i supruga ranije kupili karte za let u Švedsku sa tuzlanskog aerodroma.

Pušten je tek pred ponoć, nakon čega je bolničkim kolima odvezen u Hitnu pomoć. Prema neslužbebnim informacijama, to se dogodilo nakon što je Batiniću u pritvoru pozlilo.

Upućen je na pretrage u Univerzitetski klinički centar RS, gdje su ga pregledali kardiolog, neurokirug i još neki specijalisti. Navodno, nalazi koje su dobili ne svjedoče o ozbiljnim ozlijedama, mada je Batiniću stavljena “kragna” zbog ozlijede vrata.

U bolnici su Bruno Batinić i njegova supruga Snježana ostali do tri sata iza ponoći, da bi potom direktno otputovali u Tuzlu, kako bi na vrijeme stigli na jutarnji let prenosi Fokus.

Kopirati
Drag cursor here to close