Moderno ropstvo

Bračni par uhićen, jer su četiri godine držali roba

Uhićenje je uslijedilo nekoliko tjedana nakon što je policija na sjeveru Engleske spasila žrtvu ropstva koji je 40 godina boravio u šupi.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2018. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan britanski bračni par uhićen  je nakon što je utvrđeno da su držali Poljaka kao roba u šupi u dvorištu četiri godine, tjerajući ga da radi za hranu kojoj je istekao rok trajanja, rekli su danas službenici. Policija i grupa za borbu protiv modernog ropstva priopćili su da su uhićeni 56-godišnja žena i 54-godišnji muškarac iz Chillworta, na jugu Engleske, pod sumnjom da su držali roba u dvorištu. 

Policija je priopćila da su liječnici obavijestili vlasti da je muškarac životne dobi od 40 godina ušao u zdravstveni centar i rekao osoblju da je prisiljavan da radi kako bi dobio hranu.

Muškarac, kome je u međuvremenu data pomoć, naveo je da nije imao toalet sa tekućom vodom i da su ga tjerali da spava na betonu. 

"U 21. stoljeću niko ne smije biti prisiljavan da živi u tako ponižavajućim uvjetima", rekao je Tony Birn, viši istražitelj u grupi za borbu protiv modernog ropstva GLAA. 

Uhićenje je uslijedilo nekoliko tjedana nakon što je policija na sjeveru Engleske spasila žrtvu ropstva koji je 40 godina boravio u šupi. Policija je u ovom slučaju uhitila 79-godišnjeg muškarca.

Mnoge žrtve modernog ropstva privučene su da dođu u Britaniju lažnim obećanjima o boljem životu, a zatim su prisiljavani da rade u autopraonicama, na gradilištima, u hotelima, različitim salonima i farmama, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close