Švercali iz BiH u Hrvatsku

Bračni par iz Hercegovine osuđen na zatvor zbog heroina

Supružnici Đerić su uhićeni krajem siječnja u blizini Šestanovca, kada su ih presreli inspektori Službe kriminaliteta droga i Postaje granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2019. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po godinu dana zatvora svaki dobili su Mirko (43) i Daliborka (36) Đerić, bračni par iz Trebinja koji je prošvercao kilogram i pol heroina iz BiH u Hrvatsku. Osim bezuvjetnog zatvora, dobili su po još godinu dana uvjetne kazne koja se neće izvršiti ako tijekom pet godina ne počine novo kazneno djelo. Nakon objave presude na Općinskom sudu u Splitu nad njima je ukinut istražni zatvor te su pušteni na slobodu.

Supružnici Đerić su uhićeni krajem siječnja u blizini Šestanovca, kada su ih presreli inspektori Službe kriminaliteta droga i Postaje granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske. Daliborka je nakon dolaska službenog policijskog psa za otkrivanje droge počela pokazivati znakove nervoze da bi ubrzo iz jakne dobrovoljno izručila tri paketa s ukupno 1495 grama heroina.

Supružnici koji su pali s kilogram i pol heroina ostaju u splitskom zatvoru; Đerići su tražili obranu sa slobode zbog djeteta koje su ostavili na čuvanje baki, ali neće tako brzo s Bilica, prenose hrvatski mediji.

Optužnica ih je teretila da su u BiH preuzeli heroin radi daljnje preprodaje te su zadnjeg dana siječnja oko 8,30 sati ušli u Hrvatsku preko graničnog prijelaza “Nova Sela – Bijača” u Škodi Octaviji, koja je vlasništvo tvrtke “Alo Taxi” u Trebinju, za koju on radi kao vozač. Njihova švercerska ruta je prekinuta kada su ih 45 minuta kasnije na autocesti A1 zaustavili policajci. Uhićeni su i zadržani u istražnom zatvoru, a u svojim obranama tijekom postupka priznali su počinjenje kaznenog djela. Od početka postupka traže ukidanje istražnog zatvora jer su kod kuće na čuvanje baki ostavili dijete staro malo više od godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close