Prijetnje vlasniku tvrtke

Braća pokušala iznuditi pola milijuna KM, postavili i eksploziv

Postoji osnovana sumnja da su S.B. i M.B. u periodu od 24. veljače do 14. ožujka 2021. godine u porukama i pozivima upućivali ozbiljne prijetnje vlasniku tvrtke s područja Gradačca.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za braću iz Gradačca, S.B. (35) i M.B. (33) zatražen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici počinili krivično djelo pokušaj iznude u iznosu od 500.000 KM.

Kako navode iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije postoji osnovana sumnja da su S.B. i M.B. u periodu od 24. veljače do 14. ožujka 2021. godine u porukama i pozivima upućivali ozbiljne prijetnje vlasniku tvrtke s područja Gradačca kako bi od njega iznudili iznos od 500.000 KM.

Uz prijetnje da će upotrijebiti silu prema njemu ili članovima njegove obitelji, tijekom noći 7. ožujka su u krugu ove tvrtke u Gradačcu aktivirali eksplozivnu napravu i pri tome oštetili jedno teretno i jedno putničko vozilo.

Pripadnici PU Gradačac i Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ, u suradnji s tužiteljem, proveli su različite istražne radnje u cilju identifikacije osumnjičenih osoba.

Po naredbi Županijskog suda u Tuzli i nalogu Tužiteljstva 17. ožujka 2021. godine izvršeni su pretresi prostorija i automobila koje koriste osumnjičeni prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni i kartice i drugi predmeti koji će biti vještačeni.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni su lišeni slobode te je izvršena kriminalistička obrada.

Kopirati
Drag cursor here to close