Doboj

Bošnjačke stranke i veleposlanstva zataškavaju prijavu za ratni zločin

Prijava je, kako se navodi, dopunjena sumnjom da su prijavljeni i njegovi najbliži suradnici u dobojskoj policijskoj postaji 1992. godine uzimali novac od Bošnjaka i Hrvata, koji su bili nezakonito pritvarani
Vijesti / Crna Kronika | 30. 04. 2018. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za humanu politiku zatražio je od Republičkog javnog tužiteljstva RS da postupa po prijavi iz 2008. godine protiv dobojskog gradonačelnika zbog odgovornosti za ratne zločine, s obzirom da Tužiteljstvo BiH ne želi postupati po ovoj prijavi, jer štiti prijavljenog pod utjecajem nekih stranih veleposlanstava i bošnjačkih političkih predstavnika.

''Prijavljeni je za zaštitu od progona za ratne zločine dao više milijuna KM koje je pribavio izvršenjem nesankcioniranih krivičnih djela kao gradonačelnik Doboja, pristao svjedočiti  u postupcima pred Međunarodnim sudom za ratne zločine i Sudom BiH i obećao druge protuusluge'', priopćio je Centar za humanu politiku.

Prijava je, kako se navodi, dopunjena sumnjom da su prijavljeni i njegovi najbliži suradnici u dobojskoj policijskoj postaji 1992. godine uzimali novac od Bošnjaka i Hrvata, koji su bili nezakonito pritvarani ili im je prijećeno pritvaranjem, da bi bili oslobođeni pritvora i izvedeni s područja Doboja i BiH, s prijedlogom da se u vezi ove sumnje  uzmu izjave od Andrije Bjeloševića, ratnog načelnika dobojskog centra sigurnosti i Siniše Đorđevića, advokata iz Doboja.

Kopirati
Drag cursor here to close