Suicid

Bosanska Krupa: Majka i sin izvršili samoubojstvo

Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2015. u 22:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

83-godišnja Dušanka Lukač i njen sin Brane (55) objesili su se u utorak na tavanu obiteljske kuće u selu Jasenica, kod Bosanske Krupe, potvrđeno je za "Avaz" iz MUP-a Unsko-sanske županije. Tijela majke i sina pronašao je prvi susjed Milan Vejinović koji je o svemu obavijestio policiju.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja, na kojem nisu primijećeni tragovi djelovanja treće osobe. Smrt je konstatirao dežurni liječnik Doma zdravlja Bosanska Krupa. Po nalogu dežurnog tužitelja tijela su prevezena u krupljanski Dom zdravlja, gdje je obavljena obdukcija.

Nalaz doktora patologa je potvrdio mišljenje službenika MUP-a da se radi o dvostrukom samoubojstvu vješanjem o konopac, a na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja. Tijela su nakon toga predata kćerki, odnosno sestri tragično stradalih, Nadi Nedimović.

Neslužbeno se moglo čuti da su prilikom samoubojstva majka i sin koristili isti konopac, međutim, iz policije ovu informaciju nisu mogli ni potvrditi niti demantirati. Glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić je za 'Avaz' rekao da će više detalja o eventualnim motivima ovog slučaja biti poznato tijekom četvrtka.

"Jedino što u ovom trenutku mogu reći je da u ovom slučaju nema elemenata kaznenog djela, te da se radi o dvostrukom suicidu", kratko je kazao Šiljdedić. Susjedi su kazali kako se radi o poštenim i čestitim ljudima, koji ni sa kim nisu imali problema, te da ih je na ovaj potez vjerojatno natjerala neimaština.

Također, za Branu se moglo čuti da je često bio depresivan, te da je i ranije spominjao kako će se nakon smrti majke ubiti, ali da se ovome nitko nije mogao nadati. Nakon smrti Dušankinog muža prije desetak godina, majka i sin živjeli su sami i bavili se uzgojem stoke. Susjed koji ih je pronašao ih je i inače obilazio i pomagao im, pa im je tako i kobnog dana donio hranu i kolače.

Selo Jasenica je inače povratničko naselje u kojem je u prijeratnom periodu živjelo oko tisuću stanovnika srpske nacionalnosti, ali se nakon rata vratilo svega pedesetak mještana, uglavnom starijih osoba koje žive u teškoj ekonomskoj situaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close