Mama iz predgrađa optužena za terorizam

Bosanka u Americi osuđena na 6,5 godina zatvora zbog pomaganja ISIL-u

Ona je, prema pisanju američkih medija, godinama živjela u čikaškom predgrađu, gdje je i uhićena. Kada je pritvorena, bila je zaposlena na aerodromu “ Chicago'O'Hara”.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 06. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mediha Medi Salkičević, izbjeglica iz BiH, uhićena 2015. u Chicagou zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Islamska država, osuđena je na 6,5 godina zatvora.

Ova majka četvoro djece provela je četiri godine u Saveznom zatvoru te nedavno priznala krivicu.

Ona je, prema pisanju američkih medija, godinama živjela u čikaškom predgrađu, gdje je i uhićena. Kada je pritvorena, bila je zaposlena na aerodromu “ Chicago'O'Hara”.

Nakon što je dugo negirala krivicu, priznala je da je bila dio skupine imigranata iz nekoliko američkih zemalja, koji su kupovali opremu i ostale potrepštine te, zajedno s novcem, slali borcima ISIL-a.

Također, bila je dio skupine koja se pridružila Abdulahu Rami Pazaru, također porijeklom iz BiH, koji je do 2013. živio u Sant Luisu, a potom otišao u Siriju.

Salkičević je iz pritvora pisala okružnim vlastima i tražila pomilovanje s obzirom na, kako je isticala, brutalan život koji je preživjela u BiH tijekom rata.

Chicagoški “ABC” navodi da će odvjetnici Medihe Salkičević vjerojatno tražiti manju kaznu ili uvjetno puštanje na slobodu, ali njoj u prilog ne idu izjave kako “nevjernici trebaju biti živi zakopani”.

Ona je u šifriranim prepiskama koristila nadimke Medi Umuluna i Bosna Meksiko, a američki mediji o njoj pišu pod naslovom “Mama iz predgrađa optužena za terorizam”.

Kopirati
Drag cursor here to close