Odbio rutinsku kontrolu

Bosanac u Austriji bježao od policije i kroz prozor automobila pokazivao Kur'an

Dok je potjera trajala policija je priopćila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobitel na kojem su bile prikazane fotografije Kur'ana.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 06. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski list Krone objavio je detalje neobične policijske potjere u kojoj je glavnu ulogu imao vozač bosanskohercegovačkog porijekla, koji je odbio zaustaviti vozilo prilikom rutinske policijske kontrole.

Prema izvještaju, austrijska policija namjeravala je zaustaviti vozilo zbog "ekstremno spore vožnje". Međutim, prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, odbio je zaustaviti automobil te je naglo ubrzao, zbog čega je policija započela potjeru za njim, piše Klix.ba.

Mobitel kroz prozor

Dok je potjera trajala policija je priopćila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobitel na kojem su bile prikazane fotografije Kur'ana.

"Policajci su nekoliko puta pokušali zaustaviti vozilo. Međutim, vozač je vozio brzinom znatno iznad dopuštene te je prilikom bijega udario policijski automobil. U međuvremenu, dok je vozač bježao, pokazivao je s mobitela fotografije Kur'ana", navodi dnevni list Krone.

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspjela zaustaviti automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon zaustavljanja odbio napustiti vozilo.

Foto: Kronen Zeitung  /  Fotografije Kur’ana na mobitelu 

Zaključao se u vozilo

"Vozač nije želio napustiti vozilo te se zaključao iznutra. Zbog toga, policija je morala razbiti prozor, nakon čega su ga uhapsili. Vozač je nakon hapšenja sproveden u policijsku stanicu u Linzu", piše u izvještaju policije, prenosi Krone.

Nakon uhićenja policija je navela kako je muškarac nosio "vjersku odjeću" te da je naveo kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji, gdje je studirao religiju.

"Za sada nisu poznati motivi ovakvog ponašanja. Austrijska policija je pretražila kuću uhićenog te će nastaviti istragu", navodi policija.

Ozlijeđeni prilikom potjere

Nakon potjere ministar unutarnjih poslova Austrije Karl Nehammer priopćio je kako su dvojica policajaca ozlijeđena prilikom potjere te su smješteni u bolnicu.

"Ovaj brutalni napad na policiju pokazuje odsustvo poštovanja i odbijanje prihvaćanja osnovnih vrijednosti društva. Politički ili vjerski ekstremizam je otrov za naš suživot", rekao je Nehammer.

Kopirati
Drag cursor here to close