Prijedor

Bombom štitio njivu od divljih svinja, pa poginuo u eksploziji

Naime, Policijskoj upravi Prijedor, oko 10 sati prijavljeno je da je u Jelićki jedna osoba stradala uslijed aktiviranja minsko-eksplozivne naprave.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 08. 2019. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U eksploziji na njivi u prijedorskom mjestu Jelićka u srijedu je poginuo mještanin Dragan Popović (60), saznaju "Nezavisne" neslužbeno.

Izvori "Nezavisnih" iz ovog mjesta naglašavaju da je stradao od eksplozivne naprave koju je postavljao kako bi njivu obranio od divljih svinja.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor, oko 10 sati prijavljeno je da je u Jelićki jedna osoba stradala uslijed aktiviranja minsko-eksplozivne naprave.

Potom je Tim za uklanjanje neekslodiranih ubojitih sredstava Republičke uprave civilne zaštite pregledao dio terena kako bi se omogućio pristup i evakuacija nastradalog.

"Uz suglasnost okružnog javnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, pripadnici Policijske uprave Prijedor su na licu mjesta izvršili uviđaj, te je utvrđeno da je D.P. iz Prijedora smrtno stradao usljed aktiviranja eksplozivne naprave", rečeno je iz PU Prijedor.

Vesna Pačariz, glasnogovornica prijedorske policije, navela je da je tijelo stradalog prevezeno u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u Banja Luci, gdje će sutra biti obavljena obdukcija.

"Policijski službenici u saradnji postupajućim tužiteljem Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja", navela je Pačarizova.

Kopirati
Drag cursor here to close