Općina Zenica

Bombaš koji je jutros ranio četiri osobe ilegalno koristio montažni objekt

Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2012. u 08:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevskoj ulici, na gradilištu Glavne gradske magistrale kod Kazneno popravnog zavoda bačene su tri bombe, od kojih su dvije eksplodirale.

Kako saznaje Zenica Blog bombe je bacio Hanas Bošnjak, vlasnik kioska koji se nalazi u blizini glavne kapije KPZ-a.

Bošnjak je pružao otpor policiji i općinskim službenicima za vrijeme izmještanja njegovog kioska, te tom prilikom bacio tri bombe, od kojih su dvije eksplodirale.

Među ozlijeđenim, kako je FENI potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ su i dva policijska službenika koji su trebali asistirati u pokušaju deložacije, te još dvije osobe.

Intervencijom specijalne jedinice MUP-a ZDK i službenika KPZ-a osim Bošnjak koji je svladan, slobode je lišeno pet osoba, a očevid je u tijeku.

 

Bošnjak ilegalno koristio montažni objekt

„Služba za inspekcijske poslove Općine Zenica pokušala je postupiti po Zaključku o prinudnom izvršenju uklanjanja montažnog objekta vlasnika Hanasa Bošnjaka. Ovim radnjama pretdhodila je obavijest Javnog poduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice, kojom je Služba za inspekcijske poslove upoznata da Hanas Bošnjak od 01.11.2007. godine nema potpisan ugovor s Javnim poduzećem, te da zauzima javnu površinu bespravno, a da navedeni objekat predstavlja smetnju izgradnji Glavne gradske magistrale“, stoji u dopisu iz Općine Zenica.

Služba za inspekcijske poslove, po navodima iz priopćenja, postupila je i po rješenju Službe za prostorno uređenje, kojim se odbija Bošnjakov zatjev za produženje korištenja lokacije jer duže vrijeme nije plaćao najamninu, a trebao je i zemljište privesti pravnoj namjeni. Građevinski inspektor je po službenoj dužnosti donio rješenje kojim se naređuje Bošnjaku da ukloni objekt u roku od pet dana. Kontrolom je utvrđeno da stranka nije postupila po inspekcijskom rješenju, te je donesen zaključak o prinudnom izvršenju uklanjanja objekta“, navode iz Općine Zenica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close