U nemilosti neodgovornih pojedinaca

Blidinje: Krivolovci ostavlju leševe životinja blizu kuća

Nevjerojatno zvuči činjenica da Park prirode Blidinje nema čuvare, odnosno, kako je ovaj biser prirode ostavljen na milost i nemilost neodgovornih pojedinaca
Vijesti / Crna Kronika | 15. 09. 2020. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Posuski.info / Krivolov

''Ilegalni lov na području Parka prirode Blidinje je poprimio dramatične razmjere. Ne samo da oni koji se vole nazivati lovcima dolaze u blizinu kuća i pucaju nego sada i leševe životinja koje ne bi smjeli ubijati ostavljaju u blizini naših domova'',  stoji na početku dopisa kojeg  su dobili novinari portala posuški info.

U pismu se navodi kako su postavljene i termalne kamere kojima se služe lovci, te kako su na pojedinim mjestima doslovno postavljene uz kuće.

''Lovci ih ne bi smjeli koristiti nikako, a šume na Blidinju su pune tih kamera. Kao da im šuma nije bila dovoljna, pa su iz postavili i u blizini kuća, izazivajući gnjev lokalnih ljudi i onih koji bi željeli uživati u ljepoti Parka prirode Blidinje'', navodi se.

Foto: Posuski.info / Krivolov

Slike na kojima se vide ostatci ubijenih životinja ostavljeni u prirodi dovoljno govori o tome kako se krivolovci ponašaju i što se događa u Parku prirode Blidinje.
''Leševe ubijenih životinja ili njihove ostatke možete naći skoro na svakom koraku.

Slike svjedoče i zvjerstvima koja se događaju, kaosu koji se stvara kroz krivolov, a ostatci životinja privlače druge životinje u blizinu naših domova. Uprava Parka prirode Blidinje je odavno raspustila Službu čuvara parka, tako da sudionici krivolova doslovno rade što žele bez ikakvih posljedica. Jedini način je da im se sami suprostavimo, što će se vjerojatno dogoditi u bližoj budućnosti ukoliko odgovorne institucije i službe ne poduzmu konkretne korake'', navodi se u dokumentu kojeg smo dobili.

Foto: Posuski.info / Krivolov

Nevjerojatno zvuči činjenica da Park prirode Blidinje nema čuvare, odnosno, kako je ovaj biser prirode ostavljen na milost i nemilost neodgovornih pojedinaca koji u njega dolaze kako bi se iživljavali bez posljedica, piše posuški.info. Novinari spomenutog portala, su kako pišu, nekoliko dana pokušali stupiti u kontakt sa odgovornim ljudima u Parku prirode Blidinje, ali nitko ne odgovora na njihove pozive.

Pored ilegalnog lova osobama koje imaju kuće na Blidinju problem prave i pojedinci koji na quadovila prelaze preko njiva, uništavaju usjeve i vozilima ulaze u njihova dvorišta, jer ih, kako piše posuški..info tuda vodi karta koju dobiju od iznajmljivača quadova.

U svom pismu, mještani su napisali da su se već nekoliko puta su se dogodile situacije koje su bile na rubu oružanog incidenta.

Kopirati
Drag cursor here to close