Travnik

Bivši direktor portiru prijetio pištoljem

Vijesti / Crna Kronika | 09. 06. 2020. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

A. D., bivši direktor kantonalnog ureda Federalnog zavoda Mirovinskog i invalidskog osiguranja u Travniku, u petak je verbalno napao portira a potom mu i prijetio pištoljem.

Incident, čiji se razlozi još utvrđuju, je potvrdila i policija navodeći kako se sve odigralo u petak 5. lipnja oko 11 sati.

"Policija je informirana da je A. D. pištoljem prijetio portiru koji je radio u zgradi MIO-a. Policija je izašla na mjesto događaja, oduzela mu pištolj te poduzela dalje aktivnosti na ovom slučaju", izjavio je za Radio Sarajevo Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

Avaz pak navodi da su nakon policijske reakcije na dojavu, službenici PS Travnik, po osnovu ugrožavanja sigurnosti, izvršili pretres prostorija koje koristi Dautović.

Policija je pronašla registrirani pištolja koji je koristio, ali i nekoliko komada lovačkog naoružanja za koje nije predočio potrebnu dokumentaciju.

Upitani za daljnju proceduru, u Federalnom zavodu MIO rekli su kako će u skladu sa zakonom i pravilnicima protiv odgovorne osobe biti pokrenut disciplinski postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close