Zahtjev na stolu

BiH zaprimila potjernicu: Svaka je agencija dužna uhititi Mamića

Mamić je ranije tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 05. 2021. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svaka policijska agencija dužna postupiti po nalogu iz Hrvatske i lišiti slobode Zorana Mamića'', stoji u zahtjevu bh. institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernice za Zoranom Mamićem, donedavnim trenerom Dinama iz Zagreba i bratom Zdravka Mamića, savjetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju.

Kako je objavio Dnevni avaz, pozivajući se na izvor iz policijskih agencija, koje su dobile zahtjev za potjernicu za Zoranom Mamićem, u zahtjevu stoji da je svaka policijska agencija koja djeluje u BiH dužna postupiti po nalogu kojeg je hrvatsko pravosuđe poslalo u BiH prije četiri dana.

Naime, MUP Hrvatske izdao je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Policija je na potjernici, uz osobne podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za potjernicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, davanja mita i zloupotrebe povjerenja u ekonomskom poslovanju.

Mamić je ranije tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Po Zakonu, nakon hapšenja, Zoran Mamić će morati biti izveden pred Sud BiH, gdje će se odlučivati o njegovom izručenju, točnije o tome postoje li uvjeti da se izruči Zagrebu, s obzirom da  ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom marta Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close