Snijeg na cestama

BiH: Ralica naletjela na automobil

Posebno se vozači upozoravaju na dionice preko planinskih prevoja.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionici autoputa Sarajevo-Ilijaš, a prema informacijma koje javljaju čitatelji N1, došlo je do prometne nezgode.

Kako javljaju čitatelji, promet se odvija usporeno nakon nezgode u kojoj su sudjelovali kamion i putnički automobil.

U višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolniku. Posebno se vozači upozoravaju na dionice preko planinskih prevoja. Izdvajaju se cestovni pravci Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje-Bugojno, Glamoč-Livno-Kupres-Tomislavgrad, Olovo-Semizovac i Pale-Goražde- Foča- Trnovo.

U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolnik mokar i mjestimično klizav. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolnik. Vozače se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralne ceste Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik), zbog čega će se prometovati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close