Služba za poslove sa strancima

BiH protjeruje još nekoliko izgrednika iz Blažuja

Dodaje se kako je u suradnji Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato i pronađeno još pet sudionika događaja u PPC Blažuju…
Vijesti / Crna Kronika | 22. 01. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest migranata koji su sudjelovali u neredima u privremenom prihvatnom centru u Blažuju stavljeni pod nadzor u Imigracijski centar, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.

Kako se navodi, inspektori Službe za poslove sa strancima su u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo poduzeli mjere i radnje, te procesuirali državljanina Irana, čije ponašanje je bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru Blažuj koji se dogodio 20. siječnja u večernjim satima.

''Služba za poslove sa strancima je navedenoj osobi, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od tri godine. Državljanin Irana stavljen je pod nadzor u Imigracijski centar gdje će boraviti dok se ne steknu uvjeti za njegovo udaljenje sa teritorije BiH'', navedeno je.

Dodaje se kako je u suradnji Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato i pronađeno još pet sudionika događaja u PPC Blažuju, kojima je od strane Službe za poslove sa strancima izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

''Među osobama su tri osobe državljani Afganistana i dva državljanina Pakistana. Osobe su stavljena pod nadzor u Imigracijski centar gdje će boraviti do udaljenja s teritorije BiH. Služba za poslove sa strancima u suradanja s MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na identificiranju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda. U neredima koji su se dogodili u privremenom prihvatnom centru u Blažuju među oštećenim vozilima je i jedno službeno vozilo Službe za poslove sa strancima'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close