Ubrzana procedura

BiH od Kosova traži izručenje migranta osumnjičenog za ubojstvo u Sarajevu

Dokumentaciju je poslalo Tužiteljstvo Kantona Sarajevo s ciljem izručenje uhićenog migranta BiH, točnije pravosudnih organima Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2020. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo pravde BiH dobilo je jutros dokumentaciju koja se odnosi na uhićenje migranta na Kosovu, a koji se dovodi u vezu s ubojstvom Saralije Jasmina Berovića na Otesu, 17. prosinca ove godine.

Dokumentaciju je poslalo Tužiteljstvo Kantona Sarajevo s ciljem izručenje uhićenog migranta BiH, točnije pravosudnih organima Kantona Sarajevo.

Ova informacija potvrđena je danas za "Avaz"  iz Ministarstva pravde BiH, a Ministarstvo će po proceduri tražiti odmah izručenje BiH.

Procedura izručenja, mogla bi biti ubrzana, s obzirom da uhićeni migrant nije državljanin zemlje u kojoj je uhićen. Kada je u pitanju zahtjev za izručenje migranta uhićenog u Srbiji, dokumentacija još nije stigla. Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije uhitili su državljanina Maroka S. E. D. (1989), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, sudjelovao u ubojstvu državljanina Bosne i Hercegovine J. B. u Sarajevu 17. studenog.

Osumnjičeni je lociran i uhićen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobjegne u neku od zemalja u regiji, priopćio je MUP Srbije.

Sarajevska policija je pokrenula potragu za trojicom osumnjičenih, te je uskoro uhitila jednog od njih, migranta iz Maroka, no, ispostavilo se da je riječ o pogrešnoj osobi.

Podsjetimo, nakon ubojstva mladića, građani su organizirali mirne prosvjede, komentirajući da su prepušteni sami sebi i da je naredno pitanje "tko je sljedeći".

"Okupili smo se danas da poručimo nadležnim institucijama da se migranti sklone sa naših ulica i na kraju krajeva iz naše zemlje. Nas više ne interesuje odakle su ti ljudi. Mi im pomažemo, a oni nam vraćaju tako što nam ubijaju našeg komšiju, brata, prijatelja. Ja se samo pitam ko je sljedeći? Ti, tvoj komšija, brat, sestra, ja? Mi ih uvažavamo jer su navodno izbjeglice, ali nakon ovog sinoć. Ovo je tuga, mora se hitno riješiti ", kazao je prilikom prosvjeda Dževad Poturak, zastupnik u Skupštini KS.

Kopirati
Drag cursor here to close