Krijumčario cigarete

Bh. državljanin 'zaradio' progon iz Hrvatske zbog šverca

Muškarac je uhvaćen u krijumčarenju 549 šteka i 39.000 komada raznih cigareta u 195 kartonskih kutija, bez markica Ministarstva financija RH.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 09. 2021. u 16:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nedozvoljene trgovine slijedi progon 32-godišnjem državljaninu BiH koji je u automobilu kroz Karlovačku županiju u Hrvatskoj krijumčario 549 šteka i 39.000 komada raznih cigareta u 195 kartonskih kutija, bez markica Ministarstva financija RH.

Karlovačka policija u srijedu je priopćila da je osumnjičenoga ovoga ponedjeljka na odmorištu autoceste Vukova Gorica u automobilu dubrovačkih registracija zaustavila Mobilna jedinica za provedbu nadzora državne granice, prenosi Hina.

U automobilu su uočili veću količinu cigareta bez hrvatskih markica.

Policajci iz Duge Rese od istražnog suca dobili su nalog za pretragu vozila u kojem su pronašli 549 šteka raznih cigareta te 39.000 komada cigareta u 195 kartonskih kutija.

Zbog sumnje da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, dok će Ministarstvu financija RH biti proslijeđeno izvješće radi naplate trošarina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close