Ulovljeni

Bh. državljanin i Pakistanac spriječeni u krijumčarenju 18 migranata

Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 05. 2021. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Migranti

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik na području općine Teočak, spriječili su krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u suradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Regionalni centar Tuzla i Policijske stanice Teočak.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu bh. nacionalnih oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila.

Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla (po izjavi državljanin Pakistana).

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali.

Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana.

U tijeku dana državljanin Pakistana će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ''krijumčarenje osoba'', biti predat tužitelju Tužiteljstva BiH. Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije.

Kopirati
Drag cursor here to close