Podzemlje

Beogradski diler preživio i treći pokušaj atentata

Vijesti / Crna Kronika | 09. 02. 2017. u 15:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narko-diler, Ivan Ćirić (38), koji je u srijedu teško ozlijeđen u eksploziji automobila u beogradskom naselju Braće Jerković, samo je jedna u nizu meta u obračunu klanova koji se događaju posljednjih godinu dana, piše Telegraf.

On je vozio Citroen picasso kada je dignut uzrak. Inače, ozlijeđeni je odranije poznat policiji. Kako se saznaje, u pitanju je narko diler, koji je već nekoliko puta privođen zbog trgovine narkoticima.

Kako se saznaje, način na koji je atentat izveden, po svemu podsjeća na crnogorski sustav likvidacije. Bomba ispod automobila najčešće se primjenjuje u slučajevima kada je nekome ukraden tovar droge ili izvršena bilo kakva prijevara sa narkoticima, a još češće kada dugogodišnji narko-diler pokuša izaći iz posla.

Tada predstavlja opasnost za ostatak klana, pa bombom crnogorski klanovi (ili oni koji ih kopiraju) ostavljaju svoj potpis.

"Trenutno ima pet klanova koji se bore za prevlast na teritoriju Srbije. Crnogorski klanovi Srbiju vide kao teritoriju koju lako mogu osvojiti jer su financijski nadmoćniji. Beogradsko podzemlje je toliko osiromašilo da nemaju ni za cigarete. Borba je počela, sad ubija tko koga dohvati. Bit će toga još", kaže izvor Telegrafa.

Ovo nije prvi put da se Ćirić našao na meti atentatora. Njega su, kako se saznaje, već dva puta pokušali ubiti.

Prvi atentat izveden je na isti način kao i ovaj – u njegov automobil podmetnut je eksploziv i tada je jedva preživio. Drugi put atentatori su se oslonili na vatreno oružje, pucali su u narko-dilera, ali je on i iz te sačekuše izašao živ.

Također, Ćirić je navodno bio blizak za Baraninom Vasom Pavićevićem, boksačem i vođom crnogorskog podzemlja. Pavićević je, kao i Ćirić, preživio dva atentata.

Crnogorac je nastradao početkom devedesetih, u trećoj sačekuši, kada je u njega ispaljeno između 60 i 100 metaka različitog kalibra. Ovoliko metaka govori o tome koliko su ubojice strahovale od njega, pa su pucali plašeći se da slučajno opet ne preživi.

Treći pokušaj ubojstva na Ćirića izveden je nedaleko od njegove kuće, što, kako izvor Telegrafa kaže, također govori o tome da je bio dobro praćen i da ni u ovom slučaju ubojice nisu htjele rizikovati neuspješan atentat.

Kopirati
Drag cursor here to close