Tragedija

Autobus smrti nije bio licenciran za prijevoz putnika

Registrirana su tri licencirana vozila kompanije "Besa trans", ali da izgorjelog autobusa nema među registriranim.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 11. 2021. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autobus poduzeća "Besa trans" koji je izgorio u Bugarskoj, nije bio licenciran za međunarodni prijevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prijevoza, pa je ovom poduzeću oduzeta dozvola za rad, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza Sjeverne Makedonije.

U priopćenju se navodi da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdanih dozvola za obavljanje unutarnjeg ili međunarodnog prijevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrirana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans", ali da izgorjelog autobusa nema među registriranim.

"U skladu sa Zakonom o cestovnom prometu i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo prometa i veza, a s ciljem sprječavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firmi `Besa trans` se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", navodi se.

Iz resornog ministarstva ističu da je Vlada obvezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u ovom poduzeću.

Podsjećamo, 46 osoba, među kojima i 12 djece poginulo je kada se na auto-putu u Bugarskoj zapalio autobus poduzeća "Besa trans" iz Sjeverne Makedonije.

Stradali su uglavnom državljani Sjeverne Makedonije, dok je ozlijeđeno sedam osoba. Oni su se sa turističkog obilaska Istanbula, preko Bugarske, vraćali u Skopje.

Istodobno, dvojica makedonskih carinika su otpuštena jer su preko granice bez potrebne dokumentacije pustili autobus.

Sankcije će biti izrečene i direktnom nadzorniku dvojice carinika, objavili su carinski organi Sjeverne Makedonije.

U carinskom sustavu se ne vidi da je autobus imao dozvolu za međunarodni prijevoz putnika.

Turistička agencija "Besa trans" demantirala je navode medija da je u autobusu, koje je izgorio u Bugarskoj, krijumčaren benzin ili pirotehnička sredstva.

Kopirati
Drag cursor here to close