Vrgorac

Autobus pun putnika naletio na svježi snijeg pa otklizao u stijene

Najjači udar pretrpio je dio autobusa kod mjesta vozača koji je zadobio iščašenje lijevog kuka i skočnog zgloba.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2018. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nesreći autobusa tvrtke "Croatia bus" koja se u srijedu ujutro dogodilo na cesti Vrgorac - Zagvozd, oko 500 metara prije ulaska u tunel "Turija", teže je ozlijeđen 30-godišnji vozač koji je prevezen na liječenje u KBC Split, dok je 15 putnika srećom prošlo bez većih posljedica.

Autobus marke volvo, zagrebačkih registracijskih oznaka, prevozio je radnike prve smjene tvornice "Krah" iz Vrgorca na posao u Zagvozd, ali je vozač zbog 15-ak centimetara friško napadalog snijega na kolnik ispod poznatog zabiokovskog prijevoja izgubio kontrolu nad vozilom koje je svojom lijevom stranom otklizalo u stijene uz južni prometni trak.

Najjači udar pretrpio je dio autobusa kod mjesta vozača koji je, kako doznaje Slobodna Dalmacija u bolnici, zadobio iščašenje lijevog kuka i skočnog zgloba, a slomljena mu je i potkoljenica. Vozilom vrgoračke Hitne pomoći prevezen je u Split, gdje je smješten na Traumatologiju i operiran.

Većina radnika nije krila šokiranost nakon nesreće tijekom putovanja na posao.

''Jedan kolega se dobro udario, a budući da je dijabetičar, odmah je primio adekvatnu medicinsku pomoć. Mislim da su ovoj nesreći pored snijega kumovale i ljetne gume na autobusu - kazao nam je jedan od putnika koji je svjedočio incidentu na Napoleonovoj cesti.
Većina radnika "Kraha" svakodnevno putuje iz Vrgorca u 44 kilometra udaljeni Zagvozd, jer je Ivica Vuković, vlasnik tvrtke, prije tri godine kupio nekadašnje poslovne objekte propale imotske tvornice trikotaže "Trimot" i otvorio suvremeni pogon na 22.000 četvornih metara.

''Šokiran sam, ne znam što da vam kažem. Žao mi je što se ljudima to dogodilo, zbog toga jutros nismo radili. Međutim, sutra nastavljamo s proizvodnjom'', rekao nam je Vuković.

Djelatnici vrgoračke Hitne pomoći odmah su se nakon dojave o nesreći zaputili do 30-ak kilometara udaljene Turije na području susjedne općine Zagvozd.

''Uz spomenute ozljede, vozač je zadobio je površinske ogrebotine glave i ruke. Cijelim putem do Splita bio je stabilan, vitalni znakovi su mu bili uredni. Ostali putnici nisu zadobili ozljede'', potvrdio nam je dr. Mate Kasalo, voditelj ispostave županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Kopirati
Drag cursor here to close