Gori

Aktivno više požara u Tomislavgradu, neki prijete i kućama

U gašenju svih požara, pored djelatnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, sudjelovali su i tomislavgradski šumari.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2021. u 21:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FENA/Mario Lončar / Požari u Tomislavgradu

Na području općine Tomislavgrad u utorak je bilo aktivno pet požara u kojima je gorjela suha trava i nisko raslinje, a vatrena stihija u jednom je trenutku zaprijetila šumama i naseljenim mjestima.

Kako Fena doznaje od zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Mate Jurčevića požari su tijekom dana zahvatili područje oko naselja Mrkodal, zatim Bukovica, Zavelim i Vinice, a u večernjim satima i oko zaseoka Galečić pored Šuice.

Požari su gašeni od ranih jutarnjih sati te je intervencijom vatrogasaca spriječeno njihovo daljnje širenje.

U gašenju svih požara, pored djelatnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, sudjelovali su i tomislavgradski šumari.

Jurčević je posebno upozorio na opasnost požara koji se već nekoliko dana pojavljuje na prostoru od Zavelima prema Vinici gdje vatra 'guta' suhu travu i nisko raslinje na nepristupačnom terenu te je ušla u prostor bukove šume.

''Vatrogasci će ujutro biti spremni za gašenje tog požara s druge strane kako ne bi ugrozili kuće u Vinici'' - kazao Jurčević.

Dodao je kako su svi požari izazvani ljudskom nepažnjom zbog čega su na mjesto događaja izlazili i djelatnici Policijske postaje Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close