Predani tužiteljstvu

Akcija SIPA-e: Tri osobe uhićene zbog droge

SIPA lišila slobode tri osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama
Vijesti / Crna Kronika | 12. 08. 2020. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe su uhićene u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge.

Policijski službenici SIPA-e u utorak 11. kolovoza su realizirali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje su slobode lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u priopćenju SIPA-e.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Županijskog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su na području Županije Sarajevo i Istočnog Sarajeva, pretresli tri lokacije prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 1250 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, 100 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dva pištolja s pripadajućim streljivom, četiri mobilna telefona sa sim karticama, jedno putničko motorno vozilo i određenu količinu novca za koji postoje osnovi sumnje da je stečen izvršenjem gore navedenog kaznenog djela.
   
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predana u dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

O realizaciji gore navedenih aktivnosti SIPA će spomenutim pravosudnim institucijama dostaviti odgovarajuće izvještaje.

Kopirati
Drag cursor here to close