"Skuter III"

Akcija SIPA-e: Pretresi zbog organiziranog kriminala

Pronađeni su mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duhanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez trošarinskih markica, novac.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2021. u 11:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli s pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na 11 lokacija na širem području grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva "Skuter III".

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnih djela "organizirani kriminal", u vezi s krivičnim djelom "nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda" Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine priopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeni su mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, strojeve za rezanje duhana, strojeve za punjenje cigareta duhanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez trošarinskih markica, novac.

Navedene aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close