Organizirani kriminal

Akcija SIPA-e: Pretresi i uhićenja na pet lokacija

Akcija se provodi u cilju dokazivanja postojanja elemenata kaznenog djela „Organizirani kriminal“
Vijesti / Crna Kronika | 02. 10. 2018. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske i Srednjobosanske županije, dana su postupajući po naredbi Suda BiH započeli vršenje pretresa na pet lokacija.

U tijeku pretresa pronađen je jedan stroj za razenje duhana, oko 70 kg rezanog duhana, oko 1.000 kg tvornički obrađenog duhana (stripsa), oko 2000 kutija cigareta bez trošarinskih markica, veća suma novca za koju postoje osnovi sumnje da je pribavljena izvršenjem kaznenog djela, kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, priopćeno je iz SIPA-e.

Također, u četri pravnae osobe na području Orašja, Obudovca, Bijeljine i Gradačca, po naredbi Tužiteljstva BiH u tijeku je privremeno oduzimanje dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. Naredbama suda obuhvaćene su četri  osobe sa područja Tuzle, Lukavca i Viteza, i ista će biti lišena slobode. Akcija se provodi u cilju dokazivanja postojanja elemenata kaznenog djela „Organizirani kriminal“, iz člana 250. u vezi sa krivičnim djelom „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close