SIPA

Akcija 'Retro': Ponovno 'padaju' carinici

Izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Velike Kladuše i Cazina, kojom prilikom su privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2019. u 12:08 Bljesak.info
Kopirati

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su započeli realizaciju operativne akcije kodnog  naziva „Retro“. 

U dosadašnjem toku akcije, lišeno je slobode šest osoba, od kojih su pet službenici Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvšili kaznena djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i davanje dara i drugih oblika koristi iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. 

Izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Velike Kladuše i Cazina, kojom prilikom su privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija. Navedene aktivnosti realizuju se po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. 

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe će biti predata u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva  Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e. 


Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati