Akcija Kašmir

Akcija Granične policije BiH: U Velikoj Kladuši privedene tri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2013. u 10:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Granične policije BiH su 24. travnja 2013. godine u jutarnjim satima realizirali nastavak operativne akcije 'Kašmir' usmjerene protiv krijumčarenja ljudi. Prema naredbi Suda BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250 KZBiH 'organizirani kriminal' u vezi sa članom 189 KZBIH 'krijumčarenje osoba' lišene su slobode tri osobe.

Pri pretresima izvršenim na tri lokacije na području Velike Kladuše podršku je pružio MUP Unsko-sanske županije. Prilikom pretresa oduzeta je automatska puška, 32 komada streljiva i drugi dokazni materijal.

Podsjećamo da su policijski službenici Granične policije BiH 04. travnja 2013. godine u sklopu međunarodne operativne akcije "Kašmir" u kojoj je sudjelovao i MUP R. Slovenije lišili slobode 17 osoba.

Tijekom pretresa na 14 lokacija na području: Bijeljine, Zvornika, Pala i Velike Kladuše oduzeto je pet pušaka, jedan pištolj, TNT eksploziv, streljivo različitog kalibra i drugi dokazni materijal. MUP R. Slovenije je isti dan na teritoriji Slovenije lišio slobode sedam osoba koje su pripadale istoj organiziranoj kriminalnoj grupi koja je ilegalne migrante sa područja Kosova preko BiH i Hrvatske krijumčarila u zemlje EU, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close