Oduzeta dokumentacija

Akcija Feniks: Pretresi na još 23 lokacije

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija
Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljajući aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva „Fenix“, policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo u suradnji s pripadnicima Minstarsrva unutarnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo od ranih jutarnjih sati 24.07.2020. godine, poduzimaju službene radnje pretresanja na području Kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Vezano za navedeno a na osnovu Naredbi nadležnog Suda, policijski službenici trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i 7 pretresa na području Istočnog Sarajevo, u cilju dokumentiranja i dokazivanja izvršenja kaznenih djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340., a u vezi s kaznenim djelima „Prijevara“ iz člana 294., „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373., “Utaja iz člana 290., „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju FUP-a.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja gore navedenih kaznenih djela, te određena količina narkotičkih sredstava.

Podsjećamo, u sklopu akcije “Fenix” dana 23.07.200. godine izvršeni su pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih kaznenih djela.

Policijski službenici  Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.

Kopirati
Drag cursor here to close