Akcija

'Akademik' uhitio tri osobe i oduzeo 14 kg skunka

U akciji 'Akademik' uhićene tri osobe, oduzeto 14 kilograma skunk
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2018. u 15:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom, te policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, nakon višemjesečne istrage realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Akademik'.

Prilikom realizacije navdene akcije na području grada Banja Luka slobode su lišena tri osobe  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizovani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U tijeku pretresa motornog vozila koje su koristila spomenute osobe, u posebno napravljenom skrovištu iza zadnjeg sjedišta vozila pronađeno je i privremeno oduzeto oko 14 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na drogu skank.

Pored pretresa u Banja Luci policijski službenici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su pretrese na više lokacija na području grada Istočnog Sarajeva i Trebinja. Tom prilikom na navedenim lokacijama pronađeni su i privremeno oduzeti jedna puška M-48 sa 369 komada streljiva cal.7,9 mm, više mobilnih telefona te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhićene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predana na dalje postupanje nadležnom tužitelju, priopćeno je iz SIPA-e.


Kopirati
Drag cursor here to close