Akcija SIlva

Zbog krivotvorenja, krađa, utaje poreza i dr. predložen pritvor za četiri osobe

Nakon kriminalističke obrade uhićenih, četiri osobe su danas predate u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu
Vijesti / Crna Kronika | 22. 06. 2018. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružno javno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Okružnom sudu prijedlog za određivanje pritvora za četiri osobe uhićene u akciji "Silva" zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog i općeg kriminala čime su oštetili proračun Republike Srpske i Javno poduzeće 'Šume Srpske' za još neutvrđeni iznos.

Pritvor je predložen za osobe čiji su inicijali V.D., G.J., D.J. i M.S.

"Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Istočno Sarajevo, u suradnji sa Republičkom šumarskom inspekcijom, su nastavili provođenje akcije 'Silva' u okviru koje su izvršeni pretresi na više lokacija na području Istočnog Sarajeva i ovom prilikom uhićeno je više osoba", priopćeno je iz Okružnog javnog tužitejstva u Istočnom Sarajevu.

Nakon kriminalističke obrade uhićenih, četiri osobe su danas predate u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu, navodi Srna. U priopćenju napominju da je nastavkom akcije "Silva" proširena istraga protiv još 22 osobe zbog sumnje da su u proteklom periodu na području općina Sokolac, Rogatica i Pale izvršile više kaznenih djela.

Riječ je o kaznenim djelima udruživanje radi vršenja kaznenog djela, a u vezi sa kaznenim djelima nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pustošenje šuma, krađa, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, neprijavljivanje kaznenog djela ili učinitelja, krivotvorenje ili uništavanje službene isprave, sprječavanje dokazivanja, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe mjera i tegova, utaja poreza i doprinosa i nedozvoljena trgovina, te nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju.

"Na ovaj način osumnjičeni su kao udružena grupa od ožujka do lipnja na području općina Sokolac, Rogatica i Pale, a prema prethodnom dogovoru i uz suglasnost i odobrenje odgovornih osoba u javnom poduzeću i u poduzećima u privatnom vlasništvu, izvršili više kaznenih djela čime su oštetili proračun Republike Srpske i Javno poduzeće 'Šume Srpske' za do sada neutvrđen iznos", navedeno je u priopćenju.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhitili su 12. lipnja 21 osobu osumnjičenu da je na području Sokoca, Rogatice i Pala izvršilo više kaznenih djela. Od 21 osobe uhićene u akciji "Silva", 16 je pušteno da se brani sa slobode, dok je za pet osoba predložen pritvor, rečeno je u četvrtak Srni u MUP-u Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close