Oštećeno nekoliko klijenata

Zaštitar od umirovljenice ukrao novac

Tijekom kriminalističke obrade osumnjičeni zaštitar A.N. rođen 1987. godine, u potpunosti je priznao izvršenje predmetnog krivičnog djela i protiv istog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 10. 2019. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Busovača uspješno su rasvijetlili zloupotrebu bankovne kartice, kojom prilikom je oštećena umirovljenica iz Busovače.

Naime, u PP Busovača zaprimljena je prijava u kojoj je oštećena umirovljenica navela da je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak novčanih sredstava na njenom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Odmah po zaprimanju prijave službenici policije su pristupili poduzimanju mjera i radnji na rasvijetljavanju prijavljenog krivičnog djela. Tom prilikom je utvrđeno da je jedan od radnika zaštitarske agencije koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od iste neovlašteno uzeo podatke sa bankovne kartice.

Zloupotrebu podataka navedene umirovljenice, kao i određenog broja drugih klijenata banke, osumnjičeni je izvršio na način da je bez njihovog znanja i suglasnosti putem interneta izradio 'lažne' korisničke račune za sudjelovanje u internet igrama na sreću, te u više navrata izvršio uplate na račun jedne od sportskih kladionica. Ovim nezakonitim radnjama pričinjena je materijalna šteta u iznosu preko 1.500 KM.

Tijekom kriminalističke obrade osumnjičeni zaštitar A.N. rođen 1987. godine, u potpunosti je priznao izvršenje predmetnog krivičnog djela i protiv istog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

"Koristimo ovu priliku da upozorimo sve korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu osobnih podataka, kako bi spriječili eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete", navedeno je u priopćenju iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close