Uhvaćeni na granici

Zagrepčani varali i krali po Bosni

Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor protiv ove četiri osobe bit će dostavljen izvještaj za počinjena kaznena djela.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 10. 2018. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri hrvatska državljanina uhićena su zbog sumnje da su izvršila kaznena djela prijevara, krađa i lažno predstavljanje, čime su pričinila materijalnu štete od oko 8.000 KM, priopćila je Policijska uprava Prijedor.

U priopćenju se navodi da je Granična policija u Bijeljini, na osnovu tjeralice koju je raspisala prijedorska policija, uhitila na prijelazu Popovi osobe čiji su inicijali K.Š. (26), J.Š. (23) i K.Š. (31) svi iz Zagreba.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno sa ovim osobama počinila kaznena djela, 11. listopada lišena je slobode i osoba čiji su inicijali S.R. (30) iz Zagreba", navodi se u priopćenju, prenosi Srna.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da su K.Š., J.Š. i još jedna osoba 23. rujna u mjesto Čarakovo dovela u zabludu oštećenu osobu čiji su inicijali Š.K. iz Prijedora i naveli je da im da 450 KM. Ovim su počinile kazneno djelo prijevara.

Utvrđeno je da su K.Š. i S.R. istog dana, lažno se predstavljajući kao policijski inspektori, doveli u zabludu oštećenu S.DŽ. iz Prijedora, nakon čega je osoba S.R. iskoristila nepažnju oštećene te ukrala 600 KM i tri zlatna prstena, čime su počinile kazneno djela prijevara i lažno predstavljanje.

U priopćenju se navodi da su K.Š., J.Š. i još jedna osoba, 24. rujna u Prijedoru, u obiteljskoj kući osobe M.R. iz Prijedora, nudeći na prodaju masažere za tijelo i prezentaciju rada masažera, iskoristili nepažnju oštećene osobe, te iz kuhinje ukrali 5.500 KM, čime su počinili kazneno djelo krađa.

"Rasvjetljavajući kazneno djelo krađa, koje je izvršeno dana 26. rujna u mjestu Brekinja, općina Kozarska Dubica na štetu osobe N.M. utvrđeno je da je K.Š. zajedno sa još jednom osobom, iskoristila nepažnju oštećene, te iz kuće ukrala 700 KM", navodi se u priopćenju.

O svemu je obaviješteno Diplomatsko-konzularno predstavništvo Hrvatske u BiH, kao i Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Banja Luci, a osobe lišene slobode puštene su iz službenih prostorija nakon završene kriminalističke obrade, uz suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor.

Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor protiv ove četiri osobe bit će dostavljen izvještaj za počinjena kaznena djela.

'Dnevni avaz' navodi kako su prevaranti, dva bračna para, a riječ je o Kristijanu Šajnu (26), Jasmini Šajn (23), Kristini Šajn (31) i Silviju Radeliću (30).

Kopirati
Drag cursor here to close