Beograd

Ubijen Kića Marković, jedan od vođa navijača Partizana

Prema priči mladića koji su se nalazili u jednom od obližnjih kafića, čuli su se pucnjevi, a neki od njih tvrde da je ulicom "proletio" crni "bmw" iz kojeg je najvjerojatnije i pucano na jednog od vođa navijača Partizana.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2019. u 21:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kick-bokser Ljubomir Marković Kića (37), ubijen je večeras na benzinskoj crpki u Ulici Grčića Milenka na Vračaru, saznaje "Blic".

Prema prvim neslužbeno informacijama, u Markovića, inače jednog od vođa navijača Partizana, ispaljeno je najmanje šest hitaca, a on je pokušao da pobjegne napadačima prije nego što je stigao do crpke gdje je ranjen pao. Ubojica mu je prišao i onda mu u glavu ispalio još dva metka, Prema pisanju pojedinih medija, kod Markovića je također nađeno oružje.

Skoro cijela ulica Grčića Milenka je blokirana, na licu mjesta se nalaze desetine policijskih patrola koje ne dopuštaju nikome da se približi.

Prema priči mladića koji su se nalazili u jednom od obližnjih kafića, čuli su se pucnjevi, a neki od njih tvrde da je ulicom "proletio" crni BMW iz kojeg je najvjerojatnije i pucano na jednog od vođa navijača Partizana.

Ljubomir Marković Kića bio je poznat kao jedan od organizatora linča Francuza Bricea Tatona koji je ubijen u Beogradu 2009. godine uoči utakmice između Partizana i Toulousea. Marković je za taj zločin 2011. godine osuđen prvo na 30, a onda na 15 godina robije, ali je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici izašao 2017. godine.

Marković je bio dio starog tabora grupe 'Alcatraz', koju je tada predvodio Miloš Radisavljević Kimi, a za njega je šira javnost prvi put čula 2009. godine pošto je bio jedan od osumnjičenih za ubojstvo francuskog državljanina i navijača Toulousea Bricea Tatona, piše Telegraf.

Foto: Telegraf / Detalj s mjesta ubojstva

Zbog tog zločina, Marković je, sa Ivanom Grkovićem, osuđen na po 30 godina zatvora, ali mu je ta kazna kasnije preinačena i prepolovljena na 15 godina!

Uz njih su bili još 12 okrivljenih za teško ubojstvo i osuđeni na zatvorske kazne od četiri do 14 godina, dok je Vladimir Bošković, osumnjičen da je pomagao huliganima poslije napada, osuđen na osam mjeseci zatvora i dvije godine uvjetno.

Marković je bio jedan od navijača Partizana kome su Grobari tih dana, poslije izricanja kazne za ubojstvo Tatona, klicali i pružali podršku na gotovo svakoj utakmici, bilo nogometnoj ili košarkaškoj.

Kopirati
Drag cursor here to close