Kontrola dokumenata

Vijetnamci s lažnim kineskim putovnicama stigli u Sarajevo

Prema naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo odbijen im je ulazak u BiH, dok su krivotvoreni dokumenti privremeno oduzeti.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2018. u 21:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 21.8. na letu iz Dohe prilikom kontrole putovnica otkrili su četiri krivotvorene putne isprave Narodne Republike Kine. Pregledom osobnog prtljaga nađene su originalne putne isprave na osnovu kojih je utvrđeno da se radi o četiri državljanina Vijetnama.

Prema naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo odbijen im je ulazak u BiH, dok su krivotvoreni dokumenti privremeno oduzeti.

Dan ranije, 20.8. službenici ove jedinice kontrolom putovnice maloljetne državljanke Republike Turske otkrili su krivotvorenu putnu ispravu Turske kojom je pokušala ući u BiH, i za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden dokument.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla je letom iz Dubaija u pratnji obitelji. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Krivotvorenje isprave', o događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Prema njegovoj naredbi, otac maloljetne državljanke lišen je slobode i predat službenicima pomenute institucije, dok su ostali članovi obitelji predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje. Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close