Akcija Istok

Uhitila ga SIPA zbog krijumčarenja 32 Pakistanca

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, Regionalnog ureda Tuzla, nastavljaju dalji rad na dokazivanju kaznenog djela 'Krijumčarenje ljudi' iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine
Vijesti / Crna Kronika | 05. 09. 2018. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku aktivnosti po operativnoj akciji 'Istok', slobode lišili jednu osobu, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krijumčarenje ljudi' iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedeni je ispitan u svojstvu osumnjičenog, jer je dana 2/3.9.2018. godine, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, u cilju prijevoza iz Tuzle do Olova 32 migranta porjeklom iz Pakistana, angažirao jednu osobu koje je migrante preuzela u Tuzli i prevezla ih do Kladnja, gdje je kontroliran od strane policijskih službenika Policijske postaje Kladanj.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, Regionalnog ureda Tuzla, nastavljaju dalji rad na dokazivanju kaznenog djela 'Krijumčarenje ljudi' iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, o čemu će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dostaviti Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, navodi se iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close