Na meti bile starije osobe

Uhićene lažne maserke: Po kućama krale novac i nakit

Kako se saznaje, radi se 43-godišnjoj Ljiljani Radelić i 23-godišnjoj Matei Đurđević. Njih dvije su na području Grada Bihaća i općine Bosanski Petrovac počinile više kaznenih djela u kojima su oštetile osobe starije životne dobi, otuđujući im zlatni
Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2017. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici MUP-a Unsko - sanske županije slobode su lišili dvije ženske osobe, a riječ je o Lj. R. (1974.) i M.Đ. (1994.) koje su u proteklom periodu počinile nekoliko krađa iz obiteljskih kuća lažno se predstavljajući kao maserke.

Kako je za Klix kazala Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USŽ, slobode su lišene osobe inicijala Lj. R. (1974.) i M. Đ. (1994.), obje državljanke Republike Hrvatske. Nad njima je zavedena kriminalistička obrada, a nadležnom Tužiteljstvu USŽ bit će podnesen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima prijevare i krađe.

Kako se saznaje, radi se 43-godišnjoj Ljiljani Radelić i 23-godišnjoj Matei Đurđević. Njih dvije su na području Grada Bihaća i općine Bosanski Petrovac počinile više kaznenih djela u kojima su oštetile osobe starije životne dobi, otuđujući im zlatni nakit ili novac.

Tako su 29. listopada u Bosanskom Petrovcu iz stana M. P. (1928.) i M. L. (1931.) otuđile novac u iznosu od 1.000 KM, nudeći im prije toga uslugu medicinske masaže. Devetog studenog Bišćanki R. M. (1940.) na skoro isti način otuđile su zlatni nakit u vrijednosti 1.350 KM, dok su prije dva dana u Bihaću opljačkale i M. B., odnijevši joj nakit u vrijednosti 500 KM, navodi Klix.

"Kazneno djelo izvršeno je na način da su dvije nepoznate ženske osobe dolazile na vrata oštećenih, lažno se predstavljajući kao uposlenice firme 'Dormeo', nudeći usluge prezentacije i prodaje masažera. Nakon što bi im oštećene omogućile ulazak u stan, rekle bi im da skinu i odlože sav zlatni nakit iz razloga što negativno utječe na djelovanje masaže te iskoristivši nepažnju otuđile zlatni nakit ili novac", objasnila je Galić.

Ona je dodala da su osumnjičene lišene slobode u Bihaću, da su priznale kaznena djela koja im se stavljaju na teret te da su kod njih pronađeni sporni masažeri. Nakon toga, puštene su na slobodu jer nije bilo zakonske osnove za daljnje zadržavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close