Uhićen zbog prijetnji novinarima putem Facebooka

O događaju je obaviješten državni tužitelj u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Podgorici
Vijesti / Crna Kronika | 08. 11. 2019. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Sektora za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, u suradnji sa službenicima Centra sigurnosti Podgorica uhitili Aleksandra Tabaša (55) zbog sumnje da je prijetio glavnom uredniku portala IN4S Gojku Raičeviću i novinaru 'Glasa Amerike' (VOA) iz Crne Gore, Nebojši Redžiću. Tabaš se tereti za krivično djelo 'Ugrožavanje sigurnosti'.

"Postupajući po prijavama više građana da im je nepoznata osoba posredstvom društvene mreže Facebook sa lažnih Facebook profila prijetila, kao i prijava više građana da im je nepoznata osoba posredstvom ove društvene mreže, također sa lažnih profila, objavljivala fotografije sa pogrdnim nazivima, uvredama i neistinama, a koje su uticale na njihov privatni i poslovni život, službenici Sektora za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti", priopćeno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužitelj u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Podgorici, navodi portal Vijesti.

"Tijekom izviđajnog postupka, kao i suradnjom sa DFC - Digitalnim forenzičkim centrom iz Podgorice, a koji se bavi otkrivanjem lažnih vijesti i informacija, policijski službenici su došli do sumnje da je A.T. otvorio više od 12 lažnih Facebook profila pod nazivima: 'Vladimir Petrović', 'Risto Radović', 'Sergey Volkov', 'Ana Uskoković', 'Adriatic PG', 'Slaven Radunović', 'Vasović Vera', 'Natalije Jovana Suarez', 'Rajka Firma Alivodić', 'Necko Radović', 'Lana Milošević', 'Veljko Radusinović' i drugi", navode iz policije.

Sa navedenih lažnih profila Tabaš je, kako se sumnja, postavljao fotografije javnih ličnosti iz svijeta politike, glazbe i novinarstva, kojom prilikom je stavljao statuse da su navedene osobe ili preminule ili da su optužene za razne vrste krivičnih djela protiv spolnih sloboda.

Tabaš je također, sumnja se, koristeći navedene lažne profile uputio prijetnje Raičeviću i Redžiću.

"Policija je, postupajući po naredbi suca za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.T. prilikom čega su oduzeti digitalni uređaji (PC, hard disk, eksterni hard disk, kao i USB flash), a za koje postoji sumnja da se na njima nalaze dokazi o izvršenim krivičnim djelima", priopćeno je iz policije.

Tabaš je uhićen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužitelju.

Kopirati
Drag cursor here to close