Na granici u Metkoviću

Uhićen sarajevski zlatar zbog pljački po inozemstvu

Nakon operativne kriminalističke obrade uhićenik je doveden u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda gdje mu je sudac istrage odredio sucu ekstradicijski pritvor do izručenja.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 04. 2019. u 16:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema europskom uhidbenom nalogu na međunarodnom graničnom prijelazu Metković uhićen je bosanskohercegovački državljanin Jusuf Ć. (43) u trenutku kada je sa svojim osobnim vozilom marke Audi njemačkih registracija pokušao ući u Hrvatsku, navodi Dubrovački vjesnik.

Jusuf je zlatar iz Sarajeva, a uhidbeni nalog za njega je ožujka ove godine raspisala Nizozemska, zbog kaznenih prijava podnesenih zbog počinjenog oružanog razbojništva i oružane pljačke u pokušaju.

"Navedena su kaznena djela počinjena prošle godine: u listopadu je Jusuf u nizozemskom gradu Heerlenu (nedaleko od Maastrichta) razbio vrtna staklena vrata jedne obiteljske kuće te došao do ključa, a potom i ušao u tu kuću. Odala ga je kap krvi na staklu, a nakon DNA - analize tog traga utvrđeno je kako je počinitelj provalne krađe upravo sarajevski zlatar.

U studenom prošle godine u gradu Eindhovenu je pokušao provaliti u drugu obiteljsku kuću, ali je odustao kada je zaključio da ga je tom prilikom netko vidio", izjavio je za Dubrovački vjesnik glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku i sudac istrage Pero Miloglav.

Nakon operativne kriminalističke obrade uhićenik je doveden u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda gdje mu je sudac istrage odredio sucu ekstradicijski pritvor do izručenja. Uhićenik se suglasio s izručenjem te se očekujke da će do ekstradicije doći uz tzv. ubrzani postupak. Međutim, neslužbeno se doznaje kako je do uhićenja došlo jer je sarajevski zlatar krenuo u mjesto Duboka gdje je išao u posjetu bolesnom ocu koji se tamo nalazi u obiteljskoj kući za odmor.

Kopirati
Drag cursor here to close