Bio u bijegu

Uhićen poznati voditelj srbijanske televizije

Goran Marković zvani Pikaso pobjegao je iz Srbije u listopadu 2017. godine, a tjeralica za njim raspisana je u siječnju 2018. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2019. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Marković uhićen je u Zagrebu, po tjeralici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog krivičnog djela utaje poreza, piše Jutarnji.hr. Marković je svojevremeno bio producent i voditelj tada najgledanijih emisija 'Nemoguća misija' i 'Rikošet' na TV Pink.

Marković je u srijedu izveden pred nadležnog suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio ekstradicijski istražni zatvor.

Prema pisanju srpskih medija, Marković i njegov kum, bivši političar i estradni manadžer Saša Mirković, bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena 'Šetač' u Srbiji prije osam godina. Tada je Marković neko vrijeme proveo u pritvoru.

Tamošnje tužiteljstvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko firme 'Media Vizards', odnosno za utaju poreza i pranje novca.

Prema optužbi srbijanskih vlasti, Marković je kao odgovorna osoba pomenute firme lažno prikazivao nabavu usluga od firmi koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Temeljem fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam milijuna dinara, pa se Markovića teretilo da je izbjegao plaćanje poreznih obaveza državi u visini od oko 2,5 milijuna dinara.

Goran Marković zvani Pikaso pobjegao je iz Srbije u listopadu 2017. godine, a tjeralica za njim raspisana je u siječnju 2018. godine.

Špekuliralo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, koji je imao još cijeli niz sudskih procesa u Srbiji. No, na koncu je Mirković, kako su izvjestili srpski mediji, ovog ljeta uhićen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada 'pao' u Zagrebu. Nadležni sud tek treba odlučiti o njegovom izručenju Srbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close