Došao u BiH

Uhićen po nalogu MUP-a HNŽ

Na MGP-u Bijača, prilikom izlaska u BiH lišen je slobode 37-godišnji državljanin BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2019. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 21.8., prilikom ulaska u BiH lišen je slobode 50-godišnji A. B. kojeg potražuje Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije zbog krivičnog djela 'Nedozvoljena trgovina', čijim službenicima su ga pripadnici Granične policije i predali.

Na MGP-u Velika Kladuša 22.8. lišen je slobode F. H. (1983.) jer ga potražuje MUP Unsko – sanske županije, čijim službenicima je i predat. Isti dan, na MGP-u Bijača, prilikom izlaska u BiH lišen je slobode 37-godišnji državljanin BiH. Utvrđeno je da V. G. potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela 'Utaja', čijim službenicima je i predat.

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišili su slobode tri državljanina BiH. Prilikom izlaska iz BiH 22.8.2019. lišli su slobode 33-godišnjeg S. S. jer je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela 'Teška krađa', a prilikom ulaska B. M. (1979.) jer ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Sudske policije Banja Luka, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close