Ubojstva i ranjavanje

Uhićen na kapiji zatvora

Iz Višeg državnog tužiteljstva, 'Vijestima' je odgovoreno da je u tijeku istraga u predmetu formiranom protiv više osoba, povodom ubojstva Kruščića i ranjavanja novinarke Lakić.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2020. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za više teških krivičnih djela Mario M. (39) izašao je u utorak iz zatvora, ali su ga na kapiji zatvora Spuž ponovno uhitili policijski inspektori.

Marija M. Više državno tužiteljstvo sumnjiči za ubojstvo Miodraga Kruščića, saučesništvo u ubojstvu Radomira Đuričkovića i saučesništvo u ranjavanju novinarke 'Vijesti' Olivere Lakić.

Mariju M. je određeno zadržavanje do 72 sata, a u tom roku bit će saslušan i kod suca za istragu, zbog zahtjeva Specijalnog tužiteljstva da mu se odredi pritvor. Mario M. je Crnoj Gori izručen 5. studenog 2019. godine zbog izdržavanja petomjesečne zatvorske kazne, zbog ilegalnog držanja oružja, navodi crnogorski portal 'Vijesti'.

Nitko od nadležnih nije objasnio kako je tom Podgoričaninu već istekla kazna, odnosno, je li u nju uračunato vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru na Kosovu, ili je dobio skraćenje kazne.

Iz Višeg državnog tužiteljstva, 'Vijestima' je odgovoreno da je u tijeku istraga u predmetu formiranom protiv više osoba, povodom ubojstva Kruščića i ranjavanja novinarke Lakić.

"Također vas obavještavamo da je u predmetu formiranom protiv M.M., I.M. i V.V., zbog krivičnog djela 'Ubojstvo' izvršeno na štetu R.Đ., protiv istih podignuta optužnica, koja je od strane suda vraćena na dopunu, i shodno Zakoniku o krivičnom postupku je u više navrata zahtjevano produženje roka za dopunu istrage, tako da se dodatno prikupljaju određeni dokazi, i od strane tužiteljstva je upućena zamolnica za pružanje međunarodne pravne pomoći, po kojoj zamolnici još nije postupljeno, dok po navedenoj optužnici M.M. nije ni određen pritvor, a samim tim ni produžavan, već se isti nalazi na izdržavanju kazne zatvora po presudi Osnovnog suda u Podgorici", odgovorili su iz tog tužiteljstva.

Mario M. je na saslušanju negirao da je suučesnik u ubojstvu Đuričkovića, navodeći da su optužbe koje mu se stavljaju na teret 'za njega španjolska sela i da se šokirao kada je to pročitao iz medija'. Istražitelji ga sumnjiče da je izravni izvršitelj ubojstva Kruščića i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Lakić.

Kopirati
Drag cursor here to close